RAVINTOLA SEA HORSE
Vuonna 1933 ovensa avannut perinteinen suomalainen ravintola tarjoaa asiakkailleen suomalaista ruokaa ja tunnelmaa. Ravintolan hengen, henkilökunnan pienellä avustuksella, on luonut persoonallinen asiakaskunta.
Vuodesta 1933 alkaen Ravintola Sea Horse on tarjonnut vierailleen klassisia suomalaisia makuja ja ikonista tunnelmaa Ullanlinnassa, Helsingin jugend-arkkitehtuuristaan tunnetussa kaupunginosassa, aivan keskustan tuntumassa.
Kun kansainvälisesti tunnettu journalisti Tyler Brûlé kirjoitti 1990-luvulla Sea Horsen legendaarisesta sipulipihvistä kansainväliseen lehteen, oli ravintolan oma johtotähti syttynyt. Samalla tämä klassinen suomalainen ravintola Helsingissä nousi maailman tietoisuuteen – ja Sea Horse sai maineensa aitona suomalaisen keittiön ikonina.
Suomalaisia herkkuja paistetuista silakoista ja vorschmackista aina sillilautaseen ja wieninleikkeeseen on valmistettu Ullanlinnan jugend-kaupunginosassa siis jo yli 90 vuoden ajan. On oikeutettua sanoa, että Ravintola Sea Horse on pala suomalaista ravintolahistoriaa – melkeinpä jo instituutio.
Ravintolasalin takaseinän legendaaristen merihevosten synnystä on kuultu monta erilaista tarinaa vuosien saatossa. Kesti vuosikymmeniä ennen kuin aalloilla surffaavien merihevosten todellinen syntyperä saatiin selvitettyä. Yksi legendoista osoittautui lähes todeksi. Ravintola Sea Horsen tunnusmerkit syntyivät taideopiskelijoiden käsissä, ja niistä tuli vähitellen Helsingin ravintolamaailman tunnetuimpia sisustuselementtejä. Tänään nämä ikoniset merihevoset ovat tuttu näky matkaoppaissa, kansainvälisissä lehdissä ja jopa teatterilavasteina – todellinen osa suomalaista kulttuurihistoriaa.
Ravintolan suvaitsevaisuus, toimivuus ja sen kyky tarjota suomalaista ruokaa ja nautintoa eri elämänalojen, sukupolvien ja sosiaalisten kerrosten sekä kansallisuuksien välillä on huomioitu ympäri maailmaa. Ravintolasta on kirjoitettu eri kielillä, oikealta vasemmalle, ylhäältä alaspäin. Tämä näkyy myös ravintolan asiakaskunnassa. Iloiset kiljahdukset ravintolasalissa ison lohikeiton ääressä ovat enemmänkin tapa kuin harvinaisuus. On sanottu, että ravintolan katon alle mahtuu pieni kaupunki.




