Ravintola

Vuonna 1933 ovensa avannut ravintola tarjoaa asiakkailleen suomalaista ruokaa ja tunnelmaa. Ravintolan hengen, henkilökunnan pienellä avustuksella, on luonut persoonallinen asiakaskunta.


90-luvulla Tyler Brûlé kirjoitti ravintolan tarjoamasta sipulipihvistä kansainväliseen lehteen. Ravintolan oma johtotähti oli syntynyt. Samalla maailmanlaajuinen tietous ravintolasta oli saavutettu. Suomalaisia herkkuja paistetuista silakoista vorschmackiin ja sillilautasesta wieninleikkeeseen on valmistettu jo 80 vuoden ajan. On oikeutettua sanoa, että Sea Horse on pala suomalaista ravintolahistoriaa. Melkeinpä jo instituutio.

Ravintolasalin takaseinän legendaaristen merihevosten synnystä on kuultu monta erilaista tarinaa vuosien saatossa. Kesti vuosikymmeniä ennen kuin aalloilla surffaavien merihevosten todellinen syntyperä saatiin selvitettyä. Yksi legendoista oli todella lähellä totuutta. Merihevoset saivat alkunsa taideopiskelijoiden käsistä. Tänä päivänä merihevoset ovat tunnettuja ympäri maailman, erilaisten lehtien ja matkaoppaiden sivuilta. Jopa teatterilavasteina esiintyneet merihevoset ovat ravintolan ainutlaatuinen tunnusmerkki.

Ravintolan suvaitsevaisuus, toimivuus ja sen kyky tarjota nautintoa eri elämänalojen, sukupolvien ja sosiaalisten kerrosten sekä kansallisuuksien välillä on huomioitu ympäri maailmaa. Ravintolasta on kirjoitettu eri kielillä, oikealta vasemmalle, ylhäältä alaspäin. Tämä näkyy myös ravintolan asiakaskunnassa. Iloiset kiljahdukset ravintolasalissa ison lohikeiton ääressä ovat enemmänkin tapa kuin harvinaisuus. On sanottu, että ravintolan katon alle mahtuu pieni kaupunki.