Sikalan ravunsyöntiohje
Parhaimmillaan rapu on, kun lihat laitetaan voilla voidellun paahtoleivän päälle ja maustetaan tillillä.
Rapuja ei syödä kiireellä – niitä nautitaan rauhassa, ryyppyjen ja laulujen lomassa. Homma etenee fiilispohjalta, mutta tässä kuitenkin kätevä ohje, ettei mene ihan saksiniekaksi.

1. ALOITA SAKSISTA
Irrota sakset ja taita ne ensimmäisen nivelen kohdalta. Ime mehut ja pureskele lihat nivelistä. Irrota saksen pienempi haara, naksauta saksen kärki poikki rapuveitsen reiän avulla ja ime liha suuhun.


2. TYÖSTÄ SAKSET LOPPUUN
Pienempi saksi käsittelyyn ensin: katkaise kärki rapuveitsen reiässä ja ime liha ulos. Sitten isompi – sama temppu. Lopuksi avaa saksen kylki veitsellä ja kaiva lihat talteen.


3. PYRSTÖN VUORO
Väännä pyrstö irti ja ime keskiruumiista mehu.


4. AVAA PANSSARI
Ravun keskiosan syöminen: Ota kiinni selkäpanssarista silmien takaa ja väännä panssari irti kokonaisena. Kaavi kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun tai lautaselle talteen.


5. PYRSTÖLIHA – SE PÄÄASIA
Pyrstölihan saat ulos kuorta avaamalla vetämällä sen ulos pyrstön tyvestä. Tämän jälkeen pysrtölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan – rapu on valmis syötäväksi.

Lopuksi: uusi rapu, uusi ryyppy, uusi laulu.
Tyyli on vapaa, kunhan nautinto on taattu.